Hol éri meg üzlethelyiséget működtetni?

Budapest nem is olyan drága?! Attól függ mihez képest...

Az európai városok között Budapest a 38. helyen áll az üzletek bérleti díjának a rangsorában, Prága és Bécs mögött, Bukarest és Varsó előtt - közölte az MTI-vel felmérése eredményét a CB Richard Ellis.

2009.07.13 18:31MTI

Az ingatlantanácsadó cég az első osztályú üzlethelyiségek bérleti díjait vizsgálta. Az európai rangsorban legdrágább Moszkva 6.415 euróval, ennyit kell ott fizetni egy négyzetméternyi üzletért évente. Ezzel a fajlagos bérleti díjjal az orosz főváros a harmadik a világ-ranglistán. Azt ugyan is New York vezeti 14.623 euróval, míg második Hong Kong 7.903 euróval.

Európában második Párizs 6.300, míg harmadik London 5.501 eurós fajlagos bérleti díjjal. Budapest a 38. helyen áll 1.200 eurós, egy négyzetméterre és egy évre vetített díjjal. A szomszédok közül Bécs a 15. míg Prága a 22. helyen áll, az előbbi 2.640, míg az utóbbi 2.160 euróval.
Budapestnél is olcsóbb Bukarest 1.080, és Varsó 960 eurós bérleti díja. Az előbbi a 41., míg az utóbbi a 46. helyen áll Európában.

Az elmúlt egy évben az üzletek bérleti díja Buenos Airesben esett leginkább 37 százalékkal, második helyen viszont Varsó állt 33 százalékos eséssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.