Szabálysértés a köbön

Vizsgálat indult a Provident Zrt. ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a munkaügyi felügyelet is vizsgálatot indít a gyorshiteleket nyújtó Provident Zrt. ellen.

2009.07.10 08:50Magyar Hírlap

A GVH gyanúja szerint a cég valószínűleg több szabályt is megsértett. A hivatal indoklása szerint a vállalat képviselői úgy kértek előtörlesztést, többletfizetést a fogyasztóktól, hogy erről a szerződéskötés előtt nem tájékoztatták őket. A vizsgálat kiterjed a Provident értékesítésre vonatkozó teljes tájékoztatási gyakorlatára is - tett hozzá a napilap.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) bejelentés alapján indított vizsgálatot, amely kiterjed a munkaidővel, a pihenőidővel, a munkaszüneti napi munkavégzéssel és a hozzájuk kapcsolódó pótlékok kifizetésére vonatkozó szabályok betartására - tájékoztatta a hivatal a Magyar Hírlapot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.