51 milliárd forintot vonnának el

Átcsoportosítás az egészségügy és az oktatás rovására

A válság hatásait enyhítené a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség javaslata, amely az Új Magyarország Fejlesztési Tervre szánt keretből 51 milliárd forintot átcsoportosítana a gazdaság élénkítésére.

2009.06.30 07:10Népszabadság Online

Az elvonás főként az esélyegyenlőségi programokat, az oktatást és az egészségügyet érintené - írta a Népszabadság keddi számában egy, a lap birtokába került, a kormánydöntést megalapozó előterjesztésre hivatkozva.

A napilap a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program monitoring-bizottsága által készített dokumentumra hivatkozva azt írta: az iskolák egy része például nem kapna interaktív táblát, modern számítástechnikai eszközöket, elmaradna vagy későbbre sorolódna a múzeumok iskolabaráttá fejlesztése, a kulturális értékek nagy tömegű digitalizálása.

Az egészségügyben a mentés-irányítás fejlesztésére szánt összeg másfél milliárd forinttal csökkenne, valamint az egészségügyi intézményeken belüli betegazonosító rendszerek kiépítését szolgáló négymilliárd forintból is csak másfél maradna - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.