Az utalási határidők kitolásával spórolnának

Később fizetne nyugdíjat az állam

Később utalnák a nyugdíjat, és a településeknek járó támogatásokat. Ilyen tervek derülnek ki a Magyar Államkincstár egyik feljegyzéséből, amelyet a szervezet ezekben a hetekben juttatott el a pénzügyi tárcának.

2009.05.28 09:06Világgazdaság

Később utalnák a nyugdíjat és a településeknek járó támogatásokat, valamint átalakítanák a hatósági eljárások és ellenőrzések rendszerét – ilyen célok jelennek meg abban a Magyar Államkincstárnál (MÁK) készült feljegyzésben, amelyet a szervezet ezekben a hetekben juttatott el a pénzügyi tárcához. Döntés azonban még nem született ezekről a javaslatokról.

A Világgazdaság birtokában lévő dokumentum szerint jelentős megtakarítás érhető el azzal, hogy a havi mintegy 230 milliárd forintnyi nyugdíjat a hónap 12. napja helyett a hónap 14. napján utalnák a jogosultaknak, ekkor ugyanis már az államháztartás rendelkezésére állnak az adott havi adó- és járulékbevételek.

Az állam egy nappal később indítaná a családtámogatási és fogyatékossági ellátásokat is, a pártoknak és az alapítványoknak járó pénzeket nem az adott negyedév, a távirati iroda támogatását pedig az adott hónap első napján utalnák, hanem a hónap közepén, legalábbis a MÁK-nál formálódó tervek szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.