Az ő szavazta nélkül is ugrott a nyugdíjasok pénze

Lamperth rosszul lett a 13. havi nyugdíj eltörlése előtt

Lampert Mónika rosszul lett, ezért nem ért oda időben a nyugdíjtörvény módosításáról szóló szavazásra. A volt belügyminiszer rábólintott volna a kegyetlen intézkedésre.

2009.05.12 10:01MTI/ma.hu

 A ma.hu tegnap este beszámolt arról: megszűnik a 13. havi nyugdíj július 1-től, miután az Országgyűlés elfogadta el a nyugdíjszabályok módosítását tartalmazó csomagot. A Fidesz és a KDNP kérésére erről a képviselők egyenként, név szerint szavaztak. A 13. havi nyugdíj második, novemberben esedékes részletét idén már nem folyósítják. 

Ehelyett bevezetik a nyugdíjprémiumot, amely először akkor jár majd, ha a gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot. A döntés értelmében megváltoznak a nyugdíjindexálás szabályai: az évenkénti nyugdíjemelés megmarad, de jövőre csak az infláció ütemét követi. Emelkedik - fokozatosan, 62-ről 65 évre - a nyugdíjkorhatár is. 

Az idei nyugdíjkorrekció 2010-re tolódik, a jövő évi pedig elmarad. Warvasovszky Tihamér - egyedüli szocialistaként - nemmel szavazott a nyugdíjmódosító csomagra, és tartózkodott az adótörvényekről szóló voksolásnál is. 

A szocialista polgármester áprilisban nem írta alá a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot sem. Akkor úgy fogalmazott: támogatásáról biztosítja az új kormányt, de Székesfehérvár felelős polgármestereként nem tudja aláírni a nyilatkozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.