250 milliós mínusz

Duna TV: a tervezettnél kisebb lehet a hiány

Lehet kisebb a Duna Televízió hiánya az idei üzleti tervben szereplő negyedmilliárdos mínusznál - közölte szombaton az MTI-vel Simkó János, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

2009.03.28 14:42MTI

Tavaly is hasonló mértékű hiányt terveztek, ám végül szolid pluszban zárta a cég 2008-at, ráadásul "év közben is van beavatkozási lehetőség" - jegyezte meg. Annak kapcsán, hogy egy évvel ezelőtt még komoly létszámleépítést kért a kuratórium a menedzsmenttől, amely az idei évre sem kalkulál elbocsátásokkal, Simkó János megemlítette: a Duna Televíziónál jelentős költségmegtakarítások voltak, ráadásul a végkielégítés miatt egy ilyen intézkedés egy-másfél esztendeig több pénzt vinne, mint amennyit hozna.

Pénteken fogadta el nagy többséggel a Duna Televízió idei üzleti tervét a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma; a néhány hete „a nagy lefaragások éveként” beszélt 2009-ről az MTI-nek nyilatkozva Cselényi László, a Duna Televízió elnöke; akkori közlése szerint - 9,5 milliárdos bevétel mellett - így is mintegy 250 milliós mínusszal számolnak az idei évre a tavalyi, pár tízmilliós plusz után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.