Cselényi László válasza az orosz nagykövetnek

Cenzúrával vádolta a Duna TV-t az orosz nagykövet

Amint arról a ma.hu is beszámolt Igor Szavolszkij, Az Oroszországi Föderáció nagykövete nyílt levelet intézett Cselényi László úrhoz, a Duna Televízió Zrt. Elnökéhez, amelyben felháborodásának adott hangot, miszerint a Duna Televízió kicenzúrázta őt és más időpontban hozta le a vele készített interjút kampánycsendre hivatkozva. Cselényi László levélben válaszolt a nagykövetnek, amelyet alább olvashatnak.

2008.03.17 12:12ma.hu

Tisztelt Nagykövet úr! 

A televízió elnöke azért elnök, hogy minden felelősséget magára vállaljon. Így tehát a szerkesztőm kommunikációs ügyetlenségéért is elnézését kérem. Hiszen ha ő idejében figyelmeztette volna Önt arra, hogy március 17-én kerül majd adásba az interjú, akkor nyilván nem ér engem derült égből villámcsapásként az Ön nyílt levele. Ez a televízió az Ön országának és az orosz kultúrának nagy tisztelője, nem hinném, hogy más magyar televízióban annyi filmet, sorozatot mutatnának be, mint a Duna Televízió képernyőjén. Ön – amint azt írja is levelében – két éve itt él köztünk.
 
Akkor bizonyára feltűnt az is, hogy meglehetősen hiszterizálódott a belpolitika. A kampánycsend fogalma nagyon nehezen körülhatárolható, de az tény: ha a népszavazás lezárta előtti órában egy politikai pártokat is minősítő interjút adunk le olyan fontos személyiségtől, mint Ön, annak a politikai elemzők szerint kétségtelenül van vagy lehet valamelyes kihatása a népszavazásra – de ha nincs is, majd belemagyarázzák! 

Kedves Nagykövet úr! Kérem, nézze el az ügyetlenségünket és bosszúságát félretéve tekintse meg március 17-én a Heti Hírmondó című műsorunkat. Ott fogja találni az Önnel készített interjút. Erről biztosította Önt a hírigazgatóm is, bár nem csodálom, hogy pillanatnyi bosszúságában inkább cenzúrával vádolt bennünket. Kérem, értse meg: a műsor adásidejének meghatározása még nem cenzúra.
 
Üdvözli tisztelettel:
 
Cselényi László A Duna Televízió Zrt. elnöke

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.