APEH TOP 100!

Még mindig a MOL és az OTP a legnagyobb magyar cég

A vállalatok között továbbra is a Mol, míg a pénzintézetek körében az OTP vezeti a legnagyobb magyar vállalatokat összesítő APEH TOP 100-as listát.

2009.02.26 16:27MTI

A 2007. évi értékesítés nettó árbevétele alapján tavaly a legnagyobb vállalat a Mol volt, amelyet az Audi követett. A pénzintézetek rangsorában a 2007-es mérlegfőösszeg szerint az OTP végzett az élen, a Kereskedelmi és Hitelbank és az MKB Bank előtt. 

A 150 legnagyobb adózó - a TOP 100 vállalat és a TOP 50 pénzintézet közösen - együttesen 1.157 milliárd forint adót fizetett be a kiemelt adónemekben (szja, áfa, társasági adó, tb, eho), s ez 36 százalékkal haladta meg az előző évit. Ez a befizetés adta a kiemelt adónemekből származó adóbevételek 21 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.