Tavaly 16,7 milliárd forint prémiumot kaptak

A kormányszóvivő szerint az APEH-dolgozók jutalma törvényes

A törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - közölte kérdésre válaszolva Daróczi Dávid kormányszóvivő a kormány vasárnapi soron kívüli ülése után.

2009.02.08 14:28MTI

A szombati Magyar Nemzet arról számolt be, hogy tavaly összesen 16,7 milliárd forint prémiumot oszthatott szét az Adó-, és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a 15.600 munkatársa között.

Daróczi Dávid elmondta: hozzávetőleg tíz év van hatályban az a szabályozás, amely automatikussá teszi az APEH-dolgozók jutalmazását. Erre akkor kerülhet sor, ha az adóhatóság jobban működik, azaz több bevételre tesz szert, mint amennyit a költségvetés készítésekor meghatároztak - tette hozzá.

A szóvivő szerint ilyen esetben a többletbevétel egy részét automatikusan, jutalomként kapják meg az APEH-dolgozók. Ebben az esetben is ez történt - tette hozzá.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az adóhatóságnál a jutalom legkisebb összege általában négyszázezer, a legmagasabb négymillió forint volt. Az APEH valamennyi munkatársa kapott prémiumot.

Kiss Ferenc, az adóhatóság gazdasági vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a kiosztható prémium összegét az adott évre szóló költségvetési törvény határozza meg, s a jutalom akkor jár az APEH munkatársainak, ha a hivatal beszedte azt az összeget, amelyet a jogszabály előírt.

Tavaly az adóhivatal 41 milliárd forinttal többet szedett a tervezettnél, így 16,896 milliárd forintot oszthatott szét az alkalmazottai között - áll a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.