Sok bank nehezen ad hitelt...

Elavult a szocpol gyakorlata

Sok bank nem, vagy nehezen ad hitelt, ha a jelzálogbejegyzések első helyén az állam áll - elavult a bankok szerint a szocpol utáni jelzálogbejegyzés.

2009.02.23 08:32Napi Gazdaság

Erről ír a Napi Gazdaság.

Az állami támogatáshoz kapcsolódó jelzálogot 10 évre terhelik az ingatlanra és minden hitelcserénél, banki műveletnél engedélyt kell kérni az Államkincstártól, akkor is, ha a támogatás feltételei - például a vállalt gyerekszám - már teljesültek.

A bankok szerint egyszerűbb lenne, ha a feltételek teljesítésével változna a jelzálogok sorrendje. bank A lap szerint az elmúlt hónapokban többször is gondot okozott, ha egy olyan tulajdonos akarta nagyobbra akarta cserélni a lakását, aki korábban állami lakástámogatást kapott .

Sok bank ugyanis nem, vagy nehezen ad hitelt, ha a jelzálogbejegyzések első helyén az állam áll. A bankok szerint ugyanis növeli a kockázatukat, ha a rangsorban előttük áll az Államkincstár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.