Parragh László szerint későn orvosolják a bajokat

Menthetetlen foghoz hasonlít az ország helyzete

Egy olyan rossz foghoz hasonlította az ország jelenlegi gazdasági helyzetét Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, amelyről kiderült, hogy lyukas, ám a beteg csak akkor ment orvoshoz, amikor a fog már menthetetlen volt.

2009.01.30 17:06MTI

Parragh László az Észak-magyarországi Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége pénteki, lillafüredi tanácskozásán vélekedett így, hozzátéve: a kamara már több alkalommal jelezte, hogy mit tart helyesnek a válság kezelésére, ám a javaslatokra a döntéshozók csak kis mértékben figyeltek oda. 

A kamarai elnök hamis illúziónak nevezte, hogy a pénzügyi válság nehezén már túl van az ország, ezt gazdasági, majd társadalmi, később pedig politikai jellegű válság követi, követheti. Kiemelte: a fő kérdés az, hogy ki lesz a nyertese ennek a válságnak, a kamara ugyanakkor mindent megtesz a hazai vállalkozók, vállalkozások segítésére, főleg azokkal az elemzésekkel, amelyeket saját kutatóintézetükben készítenek - tette hozzá. Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) elnöke arról szólt, hogy az innovációt, a kutatás-fejlesztést a gazdasági krízisben sem szabad elhanyagolni. 

A rendezvényen adták át az Észak-magyarországi Regionális Minőségi Díjakat. A nagydíjat a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. kapta, szolgáltatói kategóriában a Lőrinci Egyesült Körzeti Áfész részesült, ipari termelői-vállalkozási kategóriában a Hesi Heves megyei Sütő- és Édesipari Kft. kapott díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.