Gazdaság

Távozik az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára

Perényi Zsigmond saját kezdeményezésére, egészségi okokból válik meg posztjától.

2020.06.25 10:00MTI

Távozik az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Perényi Zsigmond saját kezdeményezésére, egészségi okokból válik meg posztjától, amelyet tavaly ősz óta tölt be - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy az államtitkári megbízatás megszűnésének időpontját a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök határozza meg.

A kormányzati struktúrában az innovációs és technológiai miniszter felel az európai uniós források felhasználásáért. A tárca új szakterületi államtitkárának személyéről a későbbiekben születik döntés. Az átmeneti időszakban a fejlesztéspolitikai ügyeket az innovációs és technológiai miniszter közvetlen irányítása alatt kezeli a minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.