Árvíz

A Tisza és a Túr hullámterein a víz elöntheti a környék mezőgazdasági és üdülőterületeit

A Felső-Tisza vízgyűjtőjén várható csapadék miatt marad a magas vízállás.

2020.06.24 19:30MTI

A Tiszán Tiszalökig, illetve Kisköréig elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállások várhatóak - közölte a Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

Hozzátették: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elsősorban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén várható 14-21 milliméter eső, ami állandósíthatja a magas vízállásokat.

A Tisza és a Túr hullámterein a víz helyenként elöntheti a környék mezőgazdasági és üdülőterületeit - tudatta a vízügyi főigazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint a Duna kedd éjfélkor tetőzött Budapestnél 483 centiméteres értékkel. Az Országos Vízjelző Szolgálat szerda reggeli előrejelzése szerint a Duna hazai szakaszán továbbra is készültségi szint alatti értékekkel folytatódik az árhullám levonulása - fűzték hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.