Gazdaság

Kanadában 11 éve áprilisban volt először defláció

A fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek áprilisban éves összevetésben, miután márciusban még 0,9 százalékos növekedést regisztráltak.

2020.05.21 02:30MTI

Kanadában 11 éven belül idén áprilisban először volt defláció.

A kanadai statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek áprilisban éves összevetésben, miután márciusban még 0,9 százalékos növekedést regisztráltak.

Áprilisban havi összevetésben 0,7 százalékos fogyasztói árcsökkenés volt, miután márciusban az árak 0,6 százalékkal csökkentek februárral összevetve.

Éves összevetésben 2009 szeptembere óta először csökkentek a fogyasztói árak.

Az áprilisi deflációt elsősorban az energiaárak esése okozta. Energiaárak nélkül számítva 1,6 százalék volt az áprilisi éves infláció Kanadában.

A benzinár 39,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, ilyen jelentős csökkenésre még nem volt példa Kanadában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.