Gazdaság

Felfüggesztette az MNB a járvány miatt állami felügyelet alá vont Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését

A Kartonpack nem tette közzé időben a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését.

2020.05.11 09:41MTI

A Kartonpack Dobozipari Nyrt. (Kartonpack) nem tette közzé határidőben, április 30-ig a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőtől az éves jelentés közzétételéig felfüggesztette a társaság részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

A közleményben ugyanakkor felidézték, hogy a Kartonpack április 30-án rendkívüli tájékoztatást nyújtott arról, hogy április 30-val új könyvvizsgálót választott, így az auditálási feladatok elvégzését követően fogadják el a társaság éves beszámolóját.

Kiemelték, hogy az MNB a korábbi években is következetesen fellépett az éves jelentésük közzétételét elmulasztó kibocsátókkal szemben, a járványhelyzetben azonban a jegybank elsősorban a befektetők érdekét óvó, megelőző, és nem szankciós jellegű intézkedés alkalmazása mellett döntött.

A tőzsdei kereskedés felfüggesztése kiszűri annak lehetőségét, hogy a friss pénzügyi adatok hiányában kialakuló információhiányos időszakban nem kellően megalapozott befektetési döntések szülessenek a Kartonpack részvények kapcsán. Az intézkedés segítségével megelőzhető, hogy a későbbiekben egyéb, a transzparens piaci működést és a részvények piacszerű árfolyamát kedvezőtlen módon befolyásoló esemény következzen be a kibocsátót érintően - olvasható az MNB közleményében.

A Kartonpack részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 28 800 forint, a legalacsonyabb pedig 6050 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.