Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Hamarosan lezárul a LightPort Kft. vezetésével a "Prototípus gép fejlesztése a LightPort Kft-nél" című, a"VEKOP-2.1.7-15-2016-00558" azonosítószámú projekt, amely az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló projekt.

2019.11.20 08:00ma.hu

A Projekt összköltsége 119 484 000 Ft, azaz száztizenkilencmillió-négyszáznyolcvannégyezer forint. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 62.45 %-a, de legfeljebb 74 622 600 Ft, azaz hetvennégymillió-hatszázhuszonkétezer-hatszáz forint.

Emlékeztető

A projekt célja egy könnyen üzembe helyezhető és integráltható, költséghatékony, környezettudatos szempontokat figyelembe vevő - közúti adatgyűjtő prototípus gép fejlesztése, közúti, közterületi létesítmény elemek rendszeres ellenőrzésének és automatizált feladatkiosztáson alapuló karbantartásának támogatása.

A pályázat lehetőséget biztosított a cégnek a hazai Automotive Hungary kiállításon való részvételre 2019. október 16-18. között, ahol kiállítóként jelenhetett meg, és mutathatta be fejlesztett szolgáltatását, termékét. A kiállításon szakemberek bemutatták a prototípus gépet és a rendszer felépítését az érdeklődőknek, valamint szakmai kapcsolatokat építettek a jelen lévő kiállítókkal. A kiállításon a cég ügyvezetője, Bodor Gergő Péter is jelen volt.

Megvalósított tevékenységek és eredmények bemutatása röviden:

A Létesítmény Menedzsment Megoldás rendszer (LM megoldás) célja, hogy ügyfelei számára létesítményeik kezelésével kapcsolatos mindennapi feladatokat áttekinthető és innovatív platformon tegye elérhetővé.

LM rendszer által kezelt létesítmények:
- Közutak és jelzés rendszereik
- Közterületek, közparkok
- Létesítmények

A rendszer eredményeképp ügyfeleink létesítményei költséghatékonyan, magas minőségben rendelkezésre állással biztosítják rendeltetésüket. Ezáltal a létesítményekkel kapcsolatos mindennapi feladatok átláthatóvá, nyomon követhetővé vállnak. A rendszer által biztosított riportok segítségével a várható költségek tervezése megalapozottá válik, a létesítményre vonatkozó vezetői és üzleti döntések biztos alapokon nyugsznak.

Az LM Megoldás felhasználási esetei:

Közútkezelő szervek • Közúti adatgyűjtés, incidens kezelés
Létesítmény üzemeltető cégek - létesítmény menedzsment
Városgazdálkodási szervek • városi úthálózat adatgyűjtés, incidens kezelés, • ingatlan menedzsement

A LightPort Kft. és a fejlesztett rendszer szakmai bemutatása elérhető a cég weboldalán.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.