Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Megkezdődött a LightPort Kft. vezetésével a "Prototípus gép fejlesztése a LightPort Kft-nél" című, a"VEKOP-2.1.7-15-2016-00558" azonosítószámú projekt keretén belül, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló projekt.

2018.07.23 10:27ma.hu

A projekt célja egy könnyen üzembe helyezhető és integráltható, költséghatékony, környezettudatos szempontokat figyelembe vevő - közúti adatgyűjtő prototípus gép fejlesztése, közúti, közterületi létesítmény elemek rendszeres ellenőrzésének és automatizált feladatkiosztáson alapuló karbantartásának támogatása.

A Projekt összköltsége 119,48 millió Ft, a támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 62.45 %-a, de legfeljebb 74,62 millió forint.

A Projekt megvalósulásában a Közlekedéstudományi Intézet mint tudományos tanácsadó és adatgyűjtő partner vett részt.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2019. október 31.

Kulcselvárások a megvalósítás során:

• A közúti forgalomban az adatgyűjtési funkció nélkül is résztvevő járművek bevonása a közúti adatgyűjtésbe.
• BIG DATA adatfeldolgozás: a begyűjtött adatok automatizált feldolgozása az alábbi szempontok szerint: o közúti jelzések sérülése (táblák, festett jelzések, üres parkoló helyek.).
• Feldolgozott adatok előkészítése: o az intelligens város (smart city) szolgáltatásokban történő széleskörű felhasználásra o a karbantartás menedzsment rendszerek számára.
• Könnyen felszerelhető, költséghatékony, környezettudatos szempontokat figyelembe vevő - közúti adatgyűjtő prototípus gép fejlesztése.
• Központi feldolgozó rendszer fejlesztése (automatikus és manuális (előválogatott képi tartalom alapján) feldolgozási módok támogatása - öntanuló rendszer képfeldolgozó rendszer fejlesztése.
• ITIL alapú központi adatfeldolgozási folyamat támogató, a megállapított feladatok elvégzésének támogatására.
• Input / output interfészek kialakítása.
• Központi adattár kialakítása:

Rendszermodulok:

- központi adattár
- BIG DATA adatfeldolgozás
- Öntanuló képfeldolgozási algoritmus készítése és optimalizálása
- ITIL alapú központi adatfeldolgozási folyamat támogató
- központi adatmenedzsment
- import / export interfész
- riport modul (feldolgozott adatok átadása, kimutatások készítése)
- adatgyűjtő prototípus gép

A LightPort Kft. 2003-ban alakult, a cég folyamatosan fejlődik, jelenleg 18 munkatársa van. A cég fő tevékenysége a programozás, saját fejlesztésű webes és mobile telefonos megoldásokat fejleszt és vezet be partnereinél a meglévő IT infrastruktúrához illeszkedve. Megoldásait Java technológiai alapokon végzi, open source modulokat beépítve. A cég munkája során kiemelt figyelmet fordít a szabványos technológiák használatára, így a kialakított megoldások operációs rendszer és kiszolgáló SW környezet függetlenek tudnak maradni, azaz könnyen alkalmazhatók az ügyfelek megszokott környezetéhez, elvárásaihoz.
(Szponzorált tartalom)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.