Gazdaság

A Telekom eladja a Telekom Park épületét

A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,7 milliárd forint készpénzbevételt eredményez, a zárás 2020 első negyedévében várható.

2019.11.27 19:54MTI

A Magyar Telekom Nyrt. megállapodást írt alá a budapesti "Telekom Park" irodaépületének értékesítéséről - tette közzé a távközlési szolgáltató szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint az értékesítés a korábban bejelentett működési hatékonyságjavítás és portfólióracionalizálási intézkedések része.

A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,7 milliárd forint készpénzbevételt eredményez, a zárás 2020 első negyedévében várható.

A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A 100 forint névértékű papírok szerdán 439 forinton zártak, 3 forinttal, 0,68 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 406 forint, a legmagasabb 476,50 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.