Védjük gyümölcsfáinkat!

Nébih: még nem késő védekezni a monília ellen

A hétvégi esőzések a virágzó csonthéjas gyümölcsfáknál megfelelő feltételeket teremtettek a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség megjelenésének.

2019.04.12 10:55ma.hu

A meggy és az őszibarack fáknál még nem késő védekezni a monília betegség ellen - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Kiemelték, a hétvégi esőzések a virágzó csonthéjas gyümölcsfáknál megfelelő feltételeket teremtettek a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség megjelenésének.

A kár megelőzésére a Nébih gombaölőszeres permetezést javasol.

A helyes permetezőszer választását a Nébih növényvédőszer-kereső adatbázisa segíti. Virágzáskor kiemelten ügyelni kell a méhek védelmére, ezért ne alkalmazzanak a méhekre ártalmas szert - írják tájékoztatójukban.

Moníliával fertőzött meggyfa (Fotó: Nébih)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.