Turizmus

Csónakházat adtak át Lábatlanon

Átadták a Lábatlani Sirályok SE új csónakházát pénteken, a beruházás a Felső- és az Alsó-Dunán tervezett vízitúra-állomások hálózatának első elkészült eleme.

2019.03.29 21:30ma.hu

A tervek szerint a közeljövőben a Duna két oldalán, Rajkától Bajáig 15 helyszínen jön létre vízi járművek kölcsönzésére alkalmas bázis, új csónakházak építésével, illetve a régiek átalakításával. A program költségvetése meghaladja az 1,2 milliárd forintot - mondta az MTI-nek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Schmidt Gábor hozzátette, az ország számos útvonalán már megtalálhatók a modernizált vízi bázisok. A folyamatosan bővülő hálózatról a viziturapont.hu internetoldalon kaphatnak áttekintést az érdeklődők, valamint hamarosan elindul az országos eszközfoglaló program a vizicsizma.hu oldalon.

Sujbert Levente, a Lábatlani Sirályok SE elnöke elmondta, az új csónakházat önkormányzati területen építették fel, az MKKSZ 35 millió forintos támogatásával.

Az épület közvetlenül a Duna partján található. Lábakon áll, ezért az áradásoktól védett. Az alsó szinten hajótárolókat alakítottak ki, felül öltözők, mosdók, tusolók és egy edzőterem kapott helyet. A bázis vendégei a csónakház nyitva tartásán kívül is használhatják a mosdókat, ruhát válthatnak és feltölthetik telefonjaikat.

Az egyesület a pályázati forrásból beszerzett kenukat bérbe adja. Lehetőség van arra, hogy az itt vízre szálló túrázók a hajókat, lapátokat és mellényeket az esztergomi partnerszervezetnél adják le, mert azokat később visszaszállítják Lábatlanra.

A Lábatlani Sirályok SE 2005-ben a helyi Duna-part tisztítására alakult, 2008-ban vált az MKKSZ tagszervezetévé. Az egyesület 26 igazolt tagja mellett 55 fiatallal foglalkoznak, közülük 18 sportoló igazolt amatőr versenyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.