Dízelbotrány

Új vezető jöhet a Volkswagennél - Hogyan tovább?

A Volkswagen AG tömör közleményben jelentette be, hogy a konszern átfogó átszervezésre készül a felső vezetés soraiban, részletekbe azonban nem ment bele.

2018.04.11 12:18MTI

Herbert Diess, a Volkswagen AG VW márkájának igazgatója válthatja a posztján Matthias Müllert, a konszern vezérigazgatóját - értesült a Reuters hírügynökség belső vállalati forrásokból.

A Volkswagen AG kedden egy tömör közleményben jelentette be, hogy a konszern átfogó átszervezésre készül a felső vezetés soraiban, részletekbe azonban nem ment bele.

A 2015 szeptemberében kirobbant dízelbotrány idején történt gyors vezetőváltással a konszern élére kinevezett Matthias Müller vezérigazgatói megbízatása 2020-ig szól. Hivatalba lépését követően Müller sok milliárd eurós beruházással ambiciózus szerkezetátalakítási programot indított el a konszern profiljának átállítására elektromos autók gyártására, a járműtechnológia digitalizálására és mobilitási szolgáltatásokra. A működés hatékonyságának javítását és profil súlypontjának áthelyezését célzó reformtervei azonban több területen is belső ellenállásba ütköztek.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Herbert Diess, aki 2015 júliusában igazolt át a BMW-től a Volkswagenhez mint a VW márka igazgatója, mikor váltaná fel posztján a konszern vezérigazgatóját. Herbert Diess elismerésre méltó eredményeket ért el a VW márka költségstruktúrájának és hatékonyságának a Toyotát megközelítő szintre emelésében, miközben elődeinek, Bernd Pischetsriedernek és Wolfgang Bernhardnak sorra beletörött a bicskája hasonló próbálkozásaikba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.