Havi 350 forintba kerül majd

Januártól jöhet az alapszámla

A magyar Bankszövetség szakmai munkacsoportja elfogadta az ajánlást, amely alapján a bankok januártól bevezetik az alapszámlát - írja a Napi Gazdaság.

2008.11.18 07:30Napi Gazdaság

A lap keddi számában megjelent cikk szerint havi 350 forintos díjért olyan átutalási számlát kaphatnak majd az ügyfelek, amelyhez bankkártya is jár, és legalább havi két ingyenes pénzfelvételt biztosít. A csoportos beszedési megbízások és utalások viszont már pénzbe kerülnek majd. 

Az alapszámlát csak azoknak kell majd biztosítani, akiknek arra rendszeres jövedelem-átutalás érkezik. A lap utal arra, hogy e szolgáltatást kormányzati nyomásra fogadták el a bankok, amelyek attól félnek veszteségük származik ebből. Néhány százezerre becsülik azok számát, akik így új ügyfélként jelennek meg, és úgy vélik ezek többsége kis jövedelmű lesz.
 
A lap értesülése szerint a Pénzügyminisztérium eredetileg 300 forintos havi díjat, és bizonyos számú ingyenes átutalási lehetőséget is szeretett volna, de e kérdésekben utóbb engedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.