Fejlesztésre

Több mint háromszázmillió forintnyi uniós támogatást nyert el Békéscsaba

Három óvodát újítanak fel a pénzből.

2016.07.21 23:30MTI

Békéscsaba 316 millió forintnyi uniós támogatást nyert el óvodák bővítésére és korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) városfejlesztési tanácsnok az MTI-t.

A képviselő elmondta: a közgyűlés márciusi döntése értelmében adtak be pályázatot a családbarát, munkába járást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztését célzó felhívásra. Hétfőn értesültek arról, hogy az önkormányzat elnyerte a forrást, amelyből három óvodát újítanak fel.

Két óvodára 140-140 millió forint jut, ezekben a korszerűsítés, a felújítás és a bővítés mellett tornaszobát és logopédiai szobákat is kialakítanak. Egy harmadik óvodában 36 millió forintból az udvari játékokat fejlesztik - mondta Ferenczi Attila.

A politikus közölte: a győztes pályázat ismeretében kezdik el a kiviteli és az engedélyes terveket elkészíteni, illetve közbeszerzést írnak ki a kivitelezésre. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal indulnak el az intézményekben.

Hozzátette: Békéscsabán tizennyolc óvoda működik, négyéves program keretében a többi felújítására is pályáznak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.