Hitelezés

Országos roadshow indul az MFB Pontok bemutatatására

Országos, 6 nagyvárost érintő roadshow indul csütörtökön az MFB Pontok és az általuk felvehető mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességének növelésére szóló hitel bemutatására.

2016.06.16 12:29MTI

Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán kiemelte: az első állomás Győr, ezt követően a roadshow érinti majd egyebek mellett Debrecent és Miskolcot is. Az egyes helyszíneken az előadások mellett az érintett a vállalkozók konkrét kérdéseiket is feltehetik a bank munkatársainak - tette hozzá.

Az MFB Pontokon elérhető nulla százalékos kamat mellett igényelhető versenyképesség-növelő hitelről elmondta, hogy többféle beruházásra is felhasználható, többek között gépvásárlásra, eszközbeszerzésre és kapacitásbővítő fejlesztésekre.

Arról is beszámolt, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a kifejezetten a vállalkozások igényeire szabott hitel a vidékfejlesztést célozza, így a központi régión kívül található fejlesztéseket lehet csak a segítségével támogatni.

Ha a vállalkozó telephelyfejlesztésre igényli a hitelt, akkor a maximális futamidő 15 év, gépbeszerzésnél viszont a futamidő a gép életciklusához igazodik - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy új gépbeszerzésénél, építési, fejlesztési beruházásnál a bank nem kér többlet-biztosítékot, elegendő a fejlesztés tárgya.

A felvehető hitel összeg minimum 1 millió és maximum 600 millió forint közötti lehet - ismertette Bertalan Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.