Ingyenes készpénzfelvétel

Ha ezt elfelejtette, sok pénzébe kerülhet

Több mint két éve vezették be a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt, de a bankszámlával rendelkezők nagyjából fele nem nyilatkozott eddig arról, hogy igénybe veszi-e a szolgáltatást.

2016.04.08 08:13MTI

A Világgazdaság pénteki számában megjelent cikkben a megkérdezett banknál csak találgatnak ennek okáról. Pedig sokat spórolhatnak azok, akik igénybe veszik ezt a lehetőséget.

A gazdasági napilap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írta, a természetes személyek 9,32 millió számlát vezetnek magyar bankoknál, a hitelintézetek beszámolója szerint ezek nagyjából felénél kérvényezték az ingyenes készpénzfelvételt.

Arról, hogy ennek mi lehet az oka, a bankok is csak találgatnak, az MKB szakértői azt mondták a Világgazdaságnak, hogy lehetnek olyan ügyfelek, akikhez még nem ért el az információ, másoknak nem volt idejük leadni a nyilatkozatot, de korábban többen is azt gondolták, a nyilatkozattétel tántoríthatja el az ügyfeleket a szolgáltatás igénybe vételétől.

Az MNB adatai szerint tavaly egy bankkártyával 12,8 alkalommal, azaz havonta körülbelül egyszer vettek fel készpénzt ATM-ből, ennek összege átlagosan 63 ezer forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.