Nem tesz jót a turizmusnak (sem) a terror

Bajban vannak a török utakat értékesítő cégek

Aggódnak az utazási vállalkozások, mert zuhanórepülésben vannak a csoportos törökországi nyaralásokra szóló megrendelések a közelmúlt terrorcselekményei miatt.

2016.04.01 07:50MTI

A Magyar Idők szerint amennyiben rövidesen nem rendeződik a geopolitikai helyzet, fizetési nehézségeik is adódhatnak a csupán e területre szakosodott cégeknek. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége azt közölte, még így is nagyobb biztonságban van az, aki nem egyénileg, hanem utazási irodával indul útnak.

A korábban a magyarok körében rendkívül vonzó törökországi üdülőkörzetekben jelentős árengedményeket kínálnak nyárra a turistáknak, azonban úgy tűnik, többen kerülni fogják a térséget, mint ahányan vállalják a kockázatot az esetleges újabb terrorcselekmények miatt.

Egy fővárosi iroda tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy még azok az utasaik is, akik évek óta ugyanarra a törökországi nyaralóhelyre járnak, az idén más országot választanak, és többen vannak olyanok, akik eleve elvetik a külföldi pihenés lehetőségét.

Várakozások szerint a belföldi turizmus növekedhet a világban tapasztalt terrorfenyegetettség miatt, sokan maradnak itthon, ami a hazai szállodáknak jelenthet forgalomnövekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.