Kereskedelem

Nőtt a Deichmann magyarországi forgalma tavaly

A Deichmann Cipő magyarországi bruttó forgalma 7,6 százalékos növekedéssel 38,3 milliárd forintra emelkedett tavaly az egy évvel ezelőtti 35,6 milliárd forintról.

2016.03.20 20:30MTI
hirdetés

Az eladott pár cipők száma 2015-ben először a vállalat magyarországi megjelenése óta 5 millió fölé emelkedett, a vállalat az üzletekben és az online shopon keresztül 5,14 millió pár cipőt adott el, míg 2014-ben 4,95 milliót.

A cég 109 üzletében országszerte 899 munkatársat foglalkoztat, 80 fővel többet, mint az előző évben.

A közlemény szerint a következő évre Magyarországon 4 új üzlet nyitása, valamint 9 korábbi üzlet átépítése szerepel a terveikben.

A Deichmann Cipő az esseni székhelyű Deichmann csoport tagja, a családi vezetésű vállalat Európa legnagyobb cipőkereskedője. A 23 európai országban és az Egyesült Államokban jelen lévő cégcsoport forgalma 8,3 százalékkal 4,9 milliárd euróról 5,3 milliárd euróra nőtt. Az árfolyamhatásokat leszámítva a forgalomnövekedés 3,1 százalék.

A cégcsoport 2015-ben világszerte 172 millió pár cipőt adott el üzleteiben és online shopjaiban. A csoport tavaly december végén 3710 üzletet működtetett, és 37 ezer 300 munkatársat foglalkoztatott. Az idén közel 233 millió eurót fektetnek a nemzetközi infrastruktúrába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.