Lista

Kína és Trump a legfőbb világgazdasági kockázatok közé került

A kínai gazdaság kemény landolásának lehetősége és Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns elnökké választása is szerepel az egyik tekintélyes londoni gazdaságkutató intézet által a következő egy év legnagyobb világgazdasági kockázatairól összeállított listán.

2016.03.17 11:40MTI

Az Economist Intelligence Unit (EIU) áprilisra szóló, Londonban már csütörtökön hozzáférhetővé vált havi globális előrejelzésének kockázati listáján az első helyen, a legnagyobb intenzitású rizikótényezőként a kínai gazdaság esetleges váratlan mértékű lassulása szerepel.

A ház ezt nagy valószínűségű, nagyon nagy globális kihatású kockázatként azonosítja.

Az EIU elemzői kiemelik, hogy a hazai össztermék (GDP) 240 százalékához közelítő bruttó kínai adósságráta és a folytatódó tőkekivonás a kínai gazdaság szerkezeti gyengeségeit jelzi.

Ráadásul a jüan annak ellenére is folyamatosan gyengül, hogy a kínai jegybank egyetlen hónap alatt 108 milliárd dollárt költött a devizakészletekből az árfolyam stabilizálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.