MNB

Felfüggesztették a KEG-értékpapírok tőzsdei kereskedését

Mától átmenetileg felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank a KEG Nyrt. értékpapírjainak tőzsdei kereskedését, mivel álláspontjuk szerint a vállalat megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás KEG általi közzétételéig marad érvényben.

2016.03.11 09:34Havariapress

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közlése szerint a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. (KEG) e hét csütörtökön rendkívüli tájékoztatásban jelentette be, hogy a könyvvizsgálójának személyében változás állt be, ezt azonban nem indokolta meg.

A vonatkozó jogszabályok értelmében e változás rövid indokolását is azonnal - de legkésőbb egy munkanapon belül - közzé kellett volna tennie. Az MNB ezért mai határozatában figyelmeztette a KEG-et, hogy a jövőben minden, a nyilvános kereskedésű értékpapírjainak értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését érintő információról legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot.

Tekintettel arra, hogy a jegybank rendelkezésére álló dokumentumok alapján a könyvvizsgáló lemondásához súlyos, a könyvvizsgáló által feltételezett, a KEG érdekkörébe tartozó jogszabálysértések vezettek, az MNB a rendkívüli tájékoztatási kötelezettség alá eső információk haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a KEG-et.

A jogsértő állapot megszüntetéséig a jegybank felfüggesztette a KEG-részvények forgalmazását is a Budapesti Értéktőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.