Statisztika

KSH: 1,7 százalékkal csökkentek a termelői árak januárban

A belföldi értékesítési árak 3,0 és az exportárak 1,1 százalékos csökkenése miatt a termelői árak 1,7 százalékkal alacsonyabbak voltak januárban, mint egy évvel korábban.

2016.02.29 09:52MTI

Az előző hónaphoz, 2015 decemberéhez képest 0,8 százalékkal csökkentek a termelői árak - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Januárban 2015. januárhoz képest az ipar belföldi értékesítésének árai 3,0, a feldolgozóiparé 2,1, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálásé 4,8 százalékkal csökkentek.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 4,5 százalékkal mérséklődtek, míg a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,5, a fogyasztási cikkeket gyártókban 0,6 százalékkal emelkedtek az árak.

Az ipari exportértékesítés árai 1,1, a feldolgozóiparé 0,9, a villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágé 5,5 százalékkal csökkentek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.