A vizsgált termékek fele nem felelt meg

Égésveszélyes farsangi maszkokat találtak

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált farsangi kiegészítők fele nem felelt meg a követelményeknek.

2016.01.25 08:58ma.hu

Az alkalmi maszkok és jelmezek jellemzően nem túl tartósak, főként műanyagból, illetve műszálas anyagokból készülnek, amelyek az ilyen termékekből gyakran kimaradó, úgynevezett égésgátló adalék nélkül jól égnek - figyelmeztetnek a fogyasztóvédők.

A Magyar Idők szerint a gyermekek esetében az égésveszély különösen nagy kockázattal jár, ezért vonta vizsgálat alá az NFH a kiskereskedelemben kapható farsangi termékeket. Az eredmény - mint fogalmaztak - "lesújtó lett": a laboratóriumukban tesztelt harminc termék fele nem felelt meg a szabványok által támasztott követelményeknek. Ezeket a termékeket ki is vonták a forgalomból.

Ezzel együtt a farsangi szezonban szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tart az NFH, de a szülői felelősségre is felhívták a figyelmet

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.