Január 6-9.

Két magyar vállalkozás mutatkozik be az amerikai innovációs kiállításon

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a CES 2016 rendezvényen két magyar innovatív vállalkozás mutatkozik be Las Vegasban január 6. és 9. között.

2016.01.07 12:36MTI

A Nemzeti Kereskedőház Zrt. tájékoztatása szerint Magyarország első alkalommal vesz részt önálló nemzeti startup standdal a kiállításon, ahol az automata házi sörfőzőt gyártó Brewie és az okos kockát fejlesztő sBrick mutatkozik be a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően.

A 4 napos rendezvényen több mint 20 000 fejlesztés látható, az eseményt várhatóan mintegy 200 000 látogató keresi fel.

Marozsi László az InnoTrade program vezetője a közleményben kiemelte: a program egyebek mellett teret ad a globális piacot célzó, legalább prototípussal rendelkező magyar startupoknak kapcsolati tőkéjük szélesítésére, a célpiacok tesztelésére.

Pál Marcell, a Brewie házi automata sörfőző gép ötletgazdája a közleményben hangsúlyozta, az amerikai piacot célterületnek tartják, ezért fontos, hogy innen konkrét visszajelzéseket kapjanak, és üzleti kapcsolatot építsenek ki a kiállításon.

A magyar standon a Vengit csapata legújabb prototípusát állítja ki, amely a sBrick okos kocka továbbfejlesztése. A játék összeköti a virtuális és a valós világot, a hozzá tartozó alkalmazás segítségével pedig a gyerekek kreativitása és motorikus képességei egyaránt fejleszthetők - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.