2016. február 17-ig lehet nevezni

Meghirdették a 2015. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

A 2015. évi legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel meghirdette a Magyar innovációs nagydíj pályázatot.

2015.11.24 05:30MTI

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke hétfőn, Budapesten a Magyar Innovációs Klub rendezvényén elmondta: a huszonnegyedik alkalommal kiírt pályázatra 2016. február 17-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át.

A 2013. január 1. után alapított legeredményesebb start up vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Startup innovációs díját kapja, az elismeréseket 2016. március végén adják át az Országházban.

A Tudomány napja eseményeihez kapcsolódó rendezvényen Pakucs János hangsúlyozta, hogy a pályaműveket 19 tagú független bíráló bizottság értékeli, a díjak odaítélésénél döntő szempont a többlet árbevétel elérése az innováció révén.

A MISZ alapító elnöke kiemelte, hogy az elmúlt huszonhárom évben a pályázat keretében több mint ezer innovációs teljesítmény ismertek meg, közülük 181 kapott elismerést, és nemcsak nagyvállalatok, hanem jelentős számban kis- és közepes cégek is tudtak kiemelkedő innovációt felmutatni.

Friedler Ferenc, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) innovációs és általános elnökhelyettese elmondta a tartós versenyképességhez elengedhetetlen a hatékonyság, ezért az innovációnak korszerű termékekben kell megjelennie. Hozzátette, a hivatal a pályázati kiírásban a versenyképességet és a hatékonyságot egyaránt megjeleníti. Új elem, hogy a pályázati rendszerbe a szakmai bírálatot is beépítik a pontozás mellé, és feladatcentrikus megközelítést alkalmaznak - mondta.

Az elérhető kutatás-fejlesztési és innovációs források közé sorolta az elnökhelyettes a konvergencia régióban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP, a központi régióban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) lehetőségeket, amelyekre a pályázati kiírásokat a hivatal honlapján közzétették.

A klub rendezvényen az előző évi díjazottak bemutatták nyertes innovációjukat, kiemelve a piacon elért eredményeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.