Nagyot nőtt a turistaforgalom

Sikeres évet zárt a turizmus

Éves szinten 16 százalékkal nőtt a turistaforgalom.

2015.12.29 20:04MTI

Sikeres évet zárt a turizmus, éves szinten 16 százalékkal nőtt a turistaforgalom - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden este.

Niklai Ákos szerint nemzetgazdaságilag fontos ágazattá vált a turizmus, jelentős a gazdaság-élénkítő és munkahelyteremtő szerepe.

Kifejtette: vidéken nagyon erős a belföldi turizmus, népszerűek a gyógy-, wellness- és kastélyszállodák, amelyeknek a forgalmát a SZÉP-kártya használata is segíti.

Budapest esetében további növekedési lehetőséget rejt magában az üzleti és a kongresszus turizmus, főként, ha 2018-ra elkészül az új budapesti kongresszusi központ - tette hozzá a szövetség elnöke.

Az ünnepek kapcsán Niklai Ákos arra is rámutatott, hogy egy "újfajta életforma" kezd kialakulni, amely szerint egyre többen töltik szállodákban a karácsonyt.

Az MSZÉSZ legfrissebb elemzése szerint -, melyet az MTI kedden adott közre - az év első tíz hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,4 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 280 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,0 százalékkal, 164 milliárd forintra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.