Katasztrófaturizmus

Az ausztrál bozóttüzekbe vitte családját egy holland férfi kirándulni

Több mint félszáz házat pusztítottak el bozóttüzek Ausztráliában. Az embereknek menekülniük kellett, ám egy férfi inkább szembement a forgalommal...

2015.12.28 18:59ma.hu

Egy holland férfi bevitte családját az erdőbe, jobban mondva az ausztráliai pusztító bozóttűz sújtotta területre hajtott. Elképesztő felvétel!

A Dutch man and his family drive through bushfires in Australia

Szerző: The Independent, 2015. december 27.

Az előzetes adatok alapján 53 ház teljesen leégett, a tűz elől helyiek százainak kellett - a karácsony ünneplését megszakítva - evakuációs központokba menekülniük. A pusztító lángok Melbourne-től délnyugatra, a híres turisztikai látványosságnak számító Great Ocean Road tengerparti út mentén csaptak fel karácsony napján, majd a tűz rövid idő alatt a domboldalakra is átterjedt.

Összesen legalább 1500 hektárnyi terület égett le. A tüzekben senki sem vesztette életét, de az okozott anyagi kár vélhetően hatalmas. A helyszínen több mint 150 tűzöltő küzdött a lángokkal, 60 tűzoltókocsi és nyolc repülőgép bevetésével. A munkájukat nehezítette, hogy miután a déli féltekén jelenleg nyár van, a hőmérséklet meghaladja a 30 fokot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.