1 euró 275,47 forintot ért

Mérsékelten gyengült a forint az euróhoz képest csütörtökön reggel

Erősödni kezdett a forint az euróhoz és a dollárhoz képest a bankközi devizapiacon.

2008.10.23 09:15MTI

Röviddel 9 óra előtt 1 euró 275,47 forintot ért a szerda késő esti 281,25 forint után (-2,06 százalék). Egy órával korábban 281,87 forinton jegyezték az eurót. Eközben a dollár 214,46 forintra gyengült a szerda késő esti 216,02 forintról.
 
Egy órával korábban 220,07 forintot ért a dollár. Elemzők csütörtök hajnali értékelése szerint a szerdán végrehajtott 300 bázispontú kamatemelés tompítja majd a forint gyengülését csütörtökön és pénteken, miközben Magyarországon zárva vannak a piacok. 

A szakértők azzal számoltak, hogy a forint tovább gyengül a hét hátralevő részében, de nem túl nagy a forint elleni esetleges támadás kockázatának a veszélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.