New York-i főkonzul

A magyar start-upok amerikai megjelenése Magyarországnak is előnyös

Számos más magyar ötlet előtt ott a lehetőség, ugyanúgy mint a Prezi cégnél volt.

2015.12.14 10:07MTI

A magyar start-upok amerikai megjelenése Magyarországnak is rengeteg előnyt, új növekedési lehetőséget hozhat - mondta Kumin Ferenc, New York-i főkonzul az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Hozzátette, sokan félnek attól, hogy ilyenkor elveszítjük az ötleteket és a fejlesztőket, de erről nincs szó. A vállalatok ilyenkor csak egy amerikai pillért hoznak létre, a fejlesztés, a programozás Magyarországon marad, továbbra is itt járul hozzá a GDP-hez, az Egyesült Államokban pedig tőkét, befektetőket, értékesítési csatornákat találnak a cégek - hangsúlyozta.

Számos más magyar ötlet előtt ott a lehetőség, ugyanúgy mint a Prezi cégnél volt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.