2014-es jégkár

Hamarosan megkezdődik mintegy 400 hektárnyi erdő újraültetése

2014 decemberében a jég miatt jelentősen károsultal az erdők. Az elpusztult fák pótlására még az ősz folyamán közel 300, majd pedig tavasszal még 100 hektárnyi csemetét ültetnek el, amelynek egy részét adományokból finanszírozták.

2015.11.22 04:30MTI

Hamarosan megkezdődik mintegy 400 hektárnyi erdő újratelepítése - mondta Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

2014 decemberében a jég miatt jelentősen károsultal az erdők. Az elpusztult fák pótlására még az ősz folyamán közel 300, majd pedig tavasszal még 100 hektárnyi csemetét ültetnek el, amelynek egy részét adományokból finanszírozták - mondta.

Felidézte, hogy Áder János hétfőn köszönetet mondott az erdészeknek és a jégkárt szenvedett erdők helyreállítását adományokkal támogatóknak, miután megtekintette a Pilis Parkerdőben folyó csemeteültetési munkálatokat.

A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy 2014 decemberében 30 ezer hektárnyi erdő károsodott súlyosan, és több mint kétmillió csemetét kell elültetni, hogy a kárt orvosolni lehessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.