MNB

Felügyeleti eljárás folyik 2-szer 5Gulden - és a 3TG FX - miatt

Két azonos nevű, külföldön bejegyzett cégnél.

2015.11.03 10:42MTI

Piacfelügyeleti eljárást folytat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy Seychelle-szigeteken és egy Belize-ben bejegyzett, egyaránt 5Gulden Corporation Ltd. elnevezésű cégnél - közölte az MNB kedden.

A vizsgálat azt kívánja megállapítani, hogy az említett társaságok végeznek-e, vagy végeztek-e rendszeres gazdasági tevékenységük keretében az MNB engedélye nélkül befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást, továbbá függő ügynöki tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank kedden közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy akár a belize-i, akár a Seychelle-szigeteki székhelyű 5Gulden Corporation Ltd. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a társaságok tevékenysége összefüggésbe hozható az új-zélandi székhelyű - befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére Magyarország területén engedély hiányában szintén nem jogosult, ezért az MNB által ugyancsak vizsgált - 3TG FX Financial Limited Partnership elnevezésű társasággal.

Az MNB kedden közzétett végzése nem érinti a társaságok befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét - írták.

Kiemelték: a jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja le, amelynek eredményét nyilvánosan közli honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.