Londoni elemzők

1 százalék alá is csökkenhet a magyar alapkamat - mondják Londonban

Az alap: az eurójegybank (EKB) decemberben várhatóan újabb mennyiségi enyhítési ciklust jelent be.

2015.10.28 09:42MTI

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövőre várhatóan újrakezdi monetáris enyhítési ciklusát, és akár 1 százalék alá is csökkentheti alapkamatát.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlege jelentősen módosította a közép-európai EU-gazdaságok monetáris politikájára szóló előrejelzését, arra a véleményére alapozva a felülvizsgálatot, hogy az eurójegybank (EKB) decemberben várhatóan újabb mennyiségi enyhítési ciklust jelent be. A cég londoni elemzői szerint ha ez megtörténik, az valószínűleg monetáris politikájuk további enyhítésére készteti a közép-európai jegybankokat is.

A JP Morgan ennek alapján most már azzal számol, hogy az MNB 2016 első negyedében újabb enyhítési ciklusba kezd, és 0,35 százalékponttal 1,00 százalékra csökkenti alapkamatát. A ház szerint megvan azonban annak az esélye is, hogy a magyar jegybanki alapkamat 1 százalék alá süllyed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.