MNB

Matolcsy: az alapkamat csökkentése befejeződött

Az alapkamat-csökkentési ciklus, ami a legutóbbi júliusi döntést is beszámítva öt hónapig tartott, véget ért, s az MNB a következő években hosszan tartó, laza monetáris politikára rendezkedik be.

2015.07.21 16:06MTI

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten a kamatdöntés utáni sajtótájékoztatóján kiemelte: az MNB a továbbiakban is támogatja a kormány gazdaság politikáját.

Nagy Márton alelnök-jelölt kiemelte: az MNB kész arra, hogy a devizaalapú autóhitelesek megsegítésére egy programot indítson, erre a jegybank mintegy 1,1 milliárd eurót szánna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.