BÉT

Vegyesen teljesítettek a vezető részvények a héten

A részvénypiac forgalma 22,9 milliárd forint volt. Pénteken a nemzeti ünnep miatt zárva tartott a BÉT.

2015.10.25 10:41MTI

A vezető részvények közül az OTP és a Magyar Telekom árfolyama csökkent, a Molé és a Richteré emelkedett az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 31,68 pontos, 0,14 százalékos emelkedéssel, 21 883,78 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 22,9 milliárd forint volt. Pénteken a nemzeti ünnep miatt zárva tartott a BÉT.

A hét legjobbjaként a Mol végzett, a papír árfolyama 1,42 százalékot emelkedett.

Hétfőn alacsony forgalom mellett - a korábbi napok pozitív hangulatának korrekciójaként - enyhén csökkent a BUX, a befektetők realizálták profitjukat. Szakértők szerint a Mol kiugró, 1,81 százalékos növekedése annak a hírnek volt köszönhető, hogy a társaság bővítheti északi-tengeri eszközeit.

Kedden a hétfőinél erőteljesebben esett a magyar tőzsde részvényindexe, a külföldi eladások "nyomták" a részvénypiacot, a vezető papírok értékesítése mögött komoly eladók voltak. A nemzetközi folyamatoknak jobban kitett OTP részvényei estek a legtöbbet, 1,66 százalékot.

Szerdán a reggeli enyhe optimizmus hamar elmúlt, végül csaknem fél százalékos veszteséggel zárt a magyar tőzsde. A kőolaj világpiaci ára esett, ezért lett a nap vesztese a Mol, amelynek árfolyama 1,70 százalékkal csökkent.

Csütörtökön a részvénypiacok egyértelműen pozitívan fogadták a hírt, hogy jelentősen nőtt az esélye az Európai Központi Bank (EKB) további lazításának decemberben. A nemzetközi hangulatot követte a magyar tőzsde részvényindexe is, amely a nap végén több mint 1,5 százalékos pluszban zárt.

Az OTP 5648 forinton zárta a hetet, ez 22 forinttal, 0,39 százalékkal kevesebb az előző heti záró áránál.

A Mol az előző pénteki záráshoz képest 1,42 százalékkal erősödött, 13 200 forintot ért csütörtökön záráskor.

A Magyar Telekom 1,04 százalékos veszteséget produkált, 382 forintra esett az árfolyama.

A Richter-részvények értéke 0,04 százalékkal 4702 forintra nőtt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,39 százalékkal 1602,75 pontra csökkent az elmúlt héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.