5 milliárd mínusz

Heti BÉT: csökkenő forgalom mellett estek a részvények árfolyamai

A Mol egy hét alatt 2,44 százalékkal gyengült, 13 015 forintot ért pénteken záráskor.

2015.10.18 10:37MTI

A vezető részvények árfolyamai egy kivételével gyengültek az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 89,32 pontos, 0,41 százalékos eséssel, 21 852,10 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 33,2 milliárd forint volt, ez 5 milliárdos csökkenés az előző heti 38,2 milliárd forintos forgalmához képest.

A hét nyertese a Richter volt, a papír árfolyama 72,82 százalékot emelkedett, a többi vezető részvény viszont féltől közel 3 százalékig veszített az értékéből.

Hétfőn a nyugat-európai piacok közül csupán a német tőzsde tudott erősödni. A főbb New York-i piacokon enyhe gyengüléssel, alig mozduló indexekkel indult a kereskedés. A BÉT-en közepes forgalomban valamennyi blue chip erősödni tudott valamelyest, a legnagyobb mértékben az OTP, 0,88 százalékkal.

Kedden a magyar piac a negatív nemzetközi hangulattal összhangban mintegy fél százalékos mínuszban zárt közepes forgalom mellett. Hajnalban a vártnál gyengébb kínai külkereskedelmi adatot publikáltak, ami negatívan befolyásolta a részvénypiaci hangulatot, valamennyi fontosabb európai index eséssel reagált.

Szerdán a BUX a rossz hangulat ellenére a délután jelentős részében a pozitív tartományban mozgott, végül közepes forgalom után enyhe, 0,07 százalékos mínuszban zárt. A magyar blue chipek közül egyedül a Richter erősödött.

Csütörtökön az európai tőzsdéknél gyengébben teljesített a magyar, de kisebb pluszban tudott zárni. A nap nyertese a Richter volt, de az OTP is erősödött, a Mol iránt viszont nem nagyon volt érdeklődés.

Pénteken a nyitáskori optimizmus az ellenkezőjébe fordult zárásra. Az utóbbi napokban az OTP és a Richter volt a két húzó papír, de pénteken ezek is veszítettek az árfolyamukból. A legnagyobb, több mint 1 százalékos mínuszban, az OTP zárt, amit nem indokolt semmilyen piaci hír. A legnagyobb forgalmat a Richter produkálta, amióta drágul, azóta van rá vevő.

Az OTP 5670 forinton zárta a hetet, ez 30 forinttal, 0,53 százalékkal kevesebb az előző heti záró áránál.

A Mol egy hét alatt 2,44 százalékkal gyengült, 13 015 forintot ért pénteken záráskor.

A Magyar Telekom 2,77 százalékos veszteséget produkált, 386 forintra esett az árfolyama.

A Richter-részvények értéke 2,82 százalékkal 4700 forintra nőtt.



A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,26 százalékkal, 1609,04 pontra csökkent az elmúlt héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.