Nyereményjáték kapcsán

Energiaital gyártót és kereskedőt bírságolt a GVH

A HELL ENERGY Magyarország Kft.-t 900 ezer, míg a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-t 800 ezer forintra bírságolta egy nyereményjáték kapcsán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa.

2015.10.20 16:21MTI

A HELL ENERGY Magyarország Kft. és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2014. június 12. és 2014. július 13. között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor a "HELL roller egy AP kódért" elnevezésű nyereményjáték kapcsán nem gondoskodtak megfelelően a nyereményjáték kivitelezéséről és az egyes feltételek kommunikálásról - írta a GVH.

A játék alatt a SPAR üzletekben HELL energia italt vásárlók, beküldhették a blokkon lévő AP kódot, amellyel sorsoláson vettek részt. A nyeremény öt darab motoros roller volt.

A kódot azonban nem minden pénztárgép állította elő azonos formában, és nem SPAR üzletekben vásárolt kódokat is beküldtek a vásárlók. Emiatt az első sorsolást eredménytelenné nyilvánították, a második sorsolás nyertesei viszont megkapták a nyereményüket. A játék során sok panaszt kapott a HELL.

A GVH megállapította, hogy nem kiszolgáltatott társadalmi csoport került hátrányba a játék anomáliái során. A bírságot pedig mindkét cégnél a valószínűsített forgalom növekedéshez igazítva szabta ki a versenyhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.