Részt vesz a kárfelmérésben is

A Mabisz fogadja az Astra biztosítós kgfb-kárbejelentéseket

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdától fogadja a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de az Astra Biztosítóhoz még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károkkal kapcsolatos bejelentéseket, és közreműködik a kárfelmérés folyamatában is.

2015.09.16 16:09MTI

A Mabisz és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közös, MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében kiemeli, hogy a biztosítók szövetsége az Astra magyarországi ügyfelei által 2015. augusztus 17-ét követően okozott károk bejelentését várja.

A Mabisz a kgfb-kárbejelentéseket fogadja, nyilvántartásba veszi, megszervezi és lebonyolítja a károsult gépjárművek szemléjét, bekéri a kár elbírálásának előkészítéséhez szükséges, indokolt iratokat.

A szövetség illetékes szervezeti egységének levelezési címe: MABISZ ESZE, 1381 Budapest 62., Pf. 1297, központi telefonszáma (+36 1) 802-8400. A károkat e-mailben is be lehet jelenteni a kar@mabisz.hu címre, kárügyintézés faxon a (+36 1) 802-8499 számon lehetséges - olvasható a közleményben.

A kgfb-n kívüli egyéb károkkal kapcsolatos kárbejelentéseket az érintett ügyfelek továbbra is a román felügyelet (ASF) mellett működő biztosítási garanciaalapnál (FGA) kezdeményezhetik. Az Astra Biztosító magyarországi fióktelepe honlapján magyar nyelven elérhetők az ezzel kapcsolatos kárbejelentési űrlapok (Román Garanciaalap káriratok magyarul), illetve a román felügyelet rövid ügyfél-tájékoztatója (Román Garanciaalap GYIK) is.

Az Astra Biztosító e hét hétfő óta kárigényeket már nem tud befogadni. Az Astra Fióktelep ügyfélszolgálata, illetve telefonközpontja eddigi elérhetőségein (www.astrabiztosito.hu) változatlanul tájékoztatást nyújt az ügyfeleknek.

A jövőben bekövetkező Astrás káresemények csökkentése érdekében az Astra Biztosító a következő napokban valamennyi magyarországi ügyfelének tájékoztató levelet küld a biztosítás közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségéről.

A postai küldemény az Astra Fióktelep által előzetesen aláírt megállapodást is tartalmazza, amely szerint a díjjal fedezett, még le nem járt évfordulójú biztosítási szerződés 2015. szeptember 30-i hatállyal, közös megegyezéssel megszüntethető. Ha az Astra-biztosított ezzel egyetért, aláírva, levélben vagy a dokumentum beszkennelésével, elektronikus levél csatolmányaként mihamarabb juttassa azt vissza az Astra Fióktelephez, és így az ügyfelek már október 1-jével köthetnek kgfb-szerződést másik biztosítónál - javasolja az MNB és a Mabisz.

Kiemelik: a lakásbiztosítással és casco-val rendelkező ügyfelek már akár most is köthetnek új szerződést más biztosítónál, amivel csökkenthetik saját kockázatukat.

Az MNB honlapjának Astra menüpontjában folyamatosan tájékoztatást nyújt az Astra károsultjainak, ügyfeleinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.