MNB

Káreseményenként több mint 30 millió forintig kapnak kártalanítást az Astra-ügyfelek

A román garanciaalap az Astra fióktelep valamennyi ügyfelének, illetve károsultjának teljeskörű kártérítést fizet a román törvények által meghatározott összeghatárig, amely mintegy 100 ezer euró (több mint 30 millió forint) káreseményenként.

2015.09.04 17:40MTI

A román Astra biztosítótársaságot augusztus 26-án nyilvánította fizetésképtelenné az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF). A lépés a biztosító magyarországi fióktelepét is érinti.

Az MNB pénteki közleménye szerint a román állami biztosítási garanciaalap (FGA) hivatalosan is közzétette a román Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító károsultjainak, ügyfeleinek kártérítésére vonatkozó eljárás szabályait.

A hivatalos román tájékoztató szerint a kárigényeket közvetlenül a román garanciaalapnál, illetve a garanciaalap által e célra kijelölt megbízottaknál is elő lehet terjeszteni a kártérítést igénylő űrlap és a szükséges dokumentumok csatolásával.

A magyar fogyasztók érdekeit képviselő Magyar Nemzeti Bank egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy a megbízottat mielőbb kijelöljék, és a magyar érintettek gyorsabban, egyszerűbben, a technikai akadályokat megszüntetve közvetlenül magyarul intézhessék kárigényüket. Az egyeztetések annak tisztázását is célozzák, hogy a magyar károsultak milyen módon jelenthetik be kárigényeiket, illetve, hogy a bekövetkezett károk esetében a kárszakértést ki végezheti el - írja az MNB.

A jegybank a friss tudnivalókról folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.