Elméleti és gyakorlati ismeretek

HIPA: befektetőbarát település program indul októberben

Befektetőbarát település program indul októberben, amelynek keretében elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával készítik fel a településeket a nemzetközi és hazai beruházások fogadására.

2015.09.16 23:30MTI

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke elmondta: a HIPA által kezelt jelentősebb nemzetközi beruházási projektek egyre nagyobb mértékben települnek a vidéki városokba. A befektetőknek szóló üzenetek egységesítése érdekében szükség van a befektetők számára vonzó és stratégiai fekvésű települések képviselőinek professzionális felkészítésére is - tette hozzá. Az ügynökség által szervezett programsorozat havonta megrendezendő előadásain a résztvevők elméleti és gyakorlati tanácsokat kapnak a befektetés-ösztönzésre, a településmarketingre és a befektetőkkel történő kommunikációra, amelyeket a HIPA gyakorlati tapasztalataival és tanácsaival egészítenek ki. A képzést követő vizsgán a települések befektetés-ösztönzési akciótervet dolgoznak ki, valamint lehetőséget kapnak arra is, hogy bemutatkozzanak egy diplomatákból álló delegáció előtt.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a HIPA honlapján, a képzés sikeres elvégzése pedig feljogosítja a településeket a befektetőbarát település logó és cím használatára.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, a program lehetőség arra, hogy az ügynökség elmélyítse kapcsolatát az önkormányzatokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.