Trivago

Siófok és Budapest a legnépszerűbb úti cél a hosszú hétvégén

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a főváros mellett a Balaton és a fürdővárosok a legkeresettebb úti célok, a két legnépszerűbb Siófok és Budapest.

2015.08.18 13:16MTI

A szálláskereső weboldal adataiból kiderül, hogy a legtöbben most is a Balaton mellett, illetve a fürdővárosokban kerestek, vagy keresnek az utolsó pillanatban szállást. A balatoni városok közül ezúttal is kiemelkedik Siófok, de Balatonfüred, Csopak, Zamárdi és Keszthely is a 10 legkeresettebb úti cél között van. Budapest szálláshelyei a második legnépszerűbbek a hétvégén, a fürdővárosok közül pedig Hajdúszoboszló viszi a pálmát.

Az átlagárak augusztus 20. és 23. között Siófokon a legmagasabbak, egy kétágyas szoba a hosszú hétvégére 35 618 forintba kerül. A második legmagasabb átlagárat Budapesten mérték, itt 29 279 forintot kell fizetni a szállásért, Hajdúszoboszlón pedig 22 274 forintot. A Balaton parti úti célok között Keszthelyen a legalacsonyabb az átlagár, 17 157 forint.

A trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700 ezer szálláshelyet hasonlít össze több mint 200 különböző foglalási oldalról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.