MNB

Felügyeleti biztos a Pannoninvest Libra Zrt.-nél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 12-től felügyeleti biztost rendelt ki a hitel- és pénzkölcsönnyújtásra tevékenységi engedéllyel rendelkező Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez.

2015.08.13 20:33MTI

A jegybank a közlemény szerint elsősorban azért döntött a felügyeleti biztos kirendeléséről, mert a társaság nem tett eleget a nyilatkozata szerint nagyságrendileg kétszáz fogyasztót érintő elszámolási kötelezettségének, és pénzügyi helyzetéről nem szolgáltatott megbízható adatot az MNB-nek. A helyszíni vizsgálat során a jegybank emellett további, a pénzügyi szolgáltatás nyújtásához szükséges jogszabályi feltételek megsértését állapította meg.

A felügyeleti biztosként kirendelt Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. augusztus 12-én átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását annak vezető testületétől. A biztos a jegybank határozatának visszavonásáig, de legfeljebb egy évig tevékenykedhet a társaságnál.

A Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt. ügyfelekkel szembeni követelésállománya a 2014. végére vonatkozó adatszolgáltatás alapján 136 millió forint. A társaság (pénzügyi vállalkozásként) betétet nem gyűjthet, és sem mérete, sem tevékenysége alapján nem jelent kockázatot a magyar pénzügyi rendszerre - írta közleményében az MNB.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.