Negyedmilliárd forinttal emelkedett a biztosíték

Lezárult az utazási irodák nyári ellenőrzése

Lezárult a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) fokozott nyári ellenőrzése az utazásszervezők vagyoni biztosítékára vonatkozóan, az ellenőrzésnek köszönhetően negyedmilliárd forinttal emelkedett az utazási irodák vagyoni biztosítéka.

2015.07.16 08:27MTI

A kereskedelmi hatóság az utazási irodáknak az előző évben elért forgalmi adatai, árbevételei alapján vizsgálta felül a korábban igazolt vagyoni biztosítékok mértékét, továbbá ellenőrizte rendelkezésre állásukat.

A vizsgálat mind a 650 utazásszervezőre kiterjedt. Az ellenőrzések hatására 53 utazási iroda több mint 252 millió forint összértékben emelte meg az utasok befizetéseinek biztonságát is garantáló vagyoni biztosítékát még a nyári főszezon előtt.

A tájékoztatás szerint a hatóság 4 utazási vállalkozó engedélyének visszavonásáról döntött, mert az utazási irodák nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket és a korábban igazolt biztosítékok mértékének megfelelősége így nem volt megállapítható. Az érintett utazási irodák engedélyének megvonására tehát nem fizetésképtelenség, hanem jogszabályi kötelezettség nem teljesítése miatt került sor. A döntések három utazási iroda esetében már jogerőre emelkedtek.

Az utazási irodák nyári fokozott ellenőrzése garantálja az utazók biztonságát - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.